torsdag 24 juni 2010

Vi har fått en ny familjemedlem!

Ett bra tag har jag försökt berätta för husse att jag och Jack vill ha en katt. Han älskar katter. Men han har inte direkt kännt att vi ska ha katt. Jag var helt säker på att detta var någon form av trotts som skulle ge med sig när syrrans katt fick en söt kattunge. :) Men ibland blir det inte som man tänkt sig! För exakt en vecka sedan fick jag ett samtal från Ammi där hon berättade att Björns mormor var tvungen att flytta in på ålderdomshem. Var hennes katt, Lisa, skulle ta vägen var oklart. Efter noga övervägande frågade jag Björn: Ska vi inte göra ett försök med Lisa iaf? Jo! Sagt och gjort. Samma kväll hämtade vi hem den lilla damen.


Lisa är från början Björns syster, Ella, katt. Men när Ella reste bort fick hon bo hos mormor. Hon flyttade aldrig hem igen... ;) Det säger något om denna underbara katts personlighet. Lisa har inte levt med hund och vi visste inte hur det skulle gå... Först var hon lite rädd men endå framåt och snäll mot Jack. Jack är ju sådär dumsnäll, han går bara efter och luktar och vill pussas. Han är absolut inte elak eller dum, bara lite envis. Lisa tröttnade och satte klorna i Jack. Både när hon vart provocerad av hans uppmärksamhet och även helt oprovocerat. Jack gick runt och var livrädd för Lisa, hennes humör och hennes förbannade klor i några dagar... Sen kom han över det hela, hon med. :) Idag myser de från och till. Jag hoppas de kan sova tillsammans med tiden!


Så gick det till när vi skaffade katt. :) Lisa är 10 år förresten. Det syns väl inte? Så mycket som hon pratar har jag aldrig någonsin varit med om att en katt snackar. Helt underbart! Hon är så mysig och kelsjuk och gör mig sällskap var jag än går. Jag hoppas verkligen Björns mormor är nöjd med att hon bor hos oss. Det är vi! Och jag förstår verkligen att Lisa inte flyttade tillbaka till Ella. Jag förstår exakt varför mormor behöll henne!

Lisa är van att gå i koppel på tomten, men jag hoppas vi kan släppa henne lös snart. En 10-årig dam kan väl inte ha några speciellt äventyrliga luster? Det återstår att se! :) Bara hon insett att hon bor här. Men det tror jag. Hon har kärlek, bra mat och goda vänner. Vi får se om hon känner behov av att söka gamla hemtrakter och leta efter mormor?


Grönsakslandet frodar! Löken är hög! :) Nu längtar jag till att skörda morötter, tomater och annat gott.


Salladen växer som attan. Smakar gott gör den också.


Våra första gurkor är skördade sedan länge. De blev god ättiksgurka. Den till höger är på gång att bli klar den med. Till vänster har vi ärtor.


I förmiddags började Jack gruffa. Aha! Rådjuret är tillbaka. Denna gång hann jag fram med kameran. Denna dam har vandrat runt här den senaste veckan. Björn misstänker att det kan ligga ett kid i backen bakom oss. Vi får se om vi lyckas se det!

Nu är det semester! Jag har kommit en bit på examensarbetet, vilken hektiskt tid det varit! Läsa, skriva, läsa, skriva. :S Under semestern ska vi försöka ordna till vår framsida. :) Räkna inte med för mycket blogginlägg. Trevlig midsommar på er!

torsdag 17 juni 2010

Bilder och film från Jacks MH

Jag har egentligen inte alls tid med att sitta här. Varför? Jo... Jag har precis börjat mitt examensarbete på lärarutbildningen. Det är jättekul och inte alls ångestframkallande. Ni känner väl min ironi? Jag har nu valt att ta en paus för att göra ett mer detaljerat inlägg om Jacks MH. :) Hela resultatet finner ni hos uppfödaren.  Först en fin bild på en laddad kille som spanar in något spännande.


Jag och älsklingen hade bestämt långt innan mentaltestet att jag inte skulle vara föraren. Mina nerver är inte gjorda för sånt. Dessutom anser Jack att husse är den bästa av alla människor. Se bara denna bild! Förstora den och titta på Jacks tunga, så otroligt söt! Knorr!


Starta det hela med en liten film som visar Jacks första jakt-försök. Här har vi lite lek, vad är det husse har för något?


Jack är så speciellt kampbenägen, men han gjorde sitt bästa. Här försöker han hänga med funktionären i hennes lek.


Se denna film så förstår ni fotot nedan. Inte fasiken ska HON tro att jag tänker leka med henne när hon gör en sådan där förbannat oartig entre!


Jack såg det vänstra spöket först, så den var otroligt läbbigt. Bäst att skälla för full hals! :)


Nu måste jag kolla vad de var för äcklig en!


Det var lite knöligt att få honom att hälsa på spökena. Lukta kan man göra, men inte hälsa. Speciellt inte på det vänstra. Tiden hann gå ut. Men det högra kunde han hälsa på sen, det var helt ok.


Om ni vill kan ni se en liten film när Jack och Björn passerar ljudkällan.

Nu kan jag meddela att jag är färdig jägare. :) Jag har nu klarat både teori- och skytteprov. Otroligt va?! :) Annelie har jägarexamen! :)

tisdag 15 juni 2010

Grattis!

Grattis Krånglig och konstig! Du vann fem provförpackningar av Neutrogenas visibly clear oljefria ansiktstvätt och oljefri make up remover. Tävlingen genomfördes med Buzzador.



Jag vet att bloggen är väldigt tyst, men det är lite väl mycket att göra. Med snart kommer ett roligare inlägg!

söndag 6 juni 2010

Jacks mentaltest

å självaste nationaldagen var det dags för Jacks mentaltest. Det är första gången en av mina hundar genomför ett MH. Mycket spännande! Jag och älsklingen hade funderat och gissat hur det skulle gå. Vi hade delvis rätt. Han reagerade starkare på skottet än vad vi trott men han hade ingen kvarstående rädsla för något moment, vilket är superskönt. Jag vill att han reagerar för skrämmande saker, det är sunt. Men jag vill inte att han har en kvarstående rädsla, det är inte bra. Så jag är supernöjd! :)

Just nu sitter jag hemma hos mamma och pappa i Uppsala. Jag har möten och skola under veckan, men snart är jag hemma igen. Då ska ni få se bilder och kanske någon film också.

Just nu är älsklingen påväg för att hämta ett...

Bilden lånad från http://www.willabgarden.se/

... växthus! Vi har köpt ett Willab Juliana Compact. Så när jag kommer hem igen så finns det på plats! Helt otroligt! :) Men jag tror inte vi hinner få upp det i år. Men nästa år! :) JIPPIE!!!


Jag har vunnit igen! Hos Stinas butik har jag vunnit en påsa te från Västergården. Mysigt med te! Tusen tack Stina!

onsdag 2 juni 2010

Nu är det varmt! :)

Jisses! 27 grader har vi på altanen. Och här sitter jag vid datorn!? Nåja...

I helgen var jag och älsklingen iväg och lånade en halvautomat (hagelbössa). Den använder rekylen för att ladda om kommande patron och ska därför ha väldigt pytteliten rekyl. Gissa vad? Jag fick ont av den med. Jag blev inte blå som med de andra bössorna, men de gjorde fortfarande ont. Då började älsklingen och svärfar inse att något inte är som det ska. De kikade lite extra på mig och sen åkte vi hem. Svärfar funderade en liten stund på eget håll och jag och Björn diskuterade. Vi kom fram till samma sak; jag har hållit bössan på fel ställe! Om man håller en bössa under nyckelbenet får man stryk! Jag ska hålla den längre ut. Sedan har det gått mycket bättre! :D Tänk så tokigt det kan bli... De såg rätt ut, jag trodde jag gjorde rätt. Men det handlade om några cm.

Igår var det dags för hagelprovet. Jag klarade säker vapenhantering, avståndsbedömning och lerduveskyttet. Tyvärr fick vi inte chans att ta haren. Så nu återstår springande hare och springande älg. :) Skönt att ha kommit såhär långt. Och framförallt; skönt att förstå varför jag fått stryk av bössan. Nu ska jag börja leta mig en halvautomat. :)

När jag sköt lerduvorna var jag så jävla nervös. Jag är sån... Kan inte styra över det. Är det ett praktiskt prov så vill jag rymma. Jag bommade mina två testskott, sen bommade jag mina två första riktiga. Kravet är 4/6. Sen tog jag fyra på rad. Sen bommade jag en till. Sen började provledaren (med en lätt sadistisk läggning) jävlas med mig. Han bad mig skjuta en till, en till, en till... Efter typ 15 skott (totalt) så lackade jag ur och väste "Har du ingen hemma att jävlas med eller?". Och idag har jag dåligt samvete... Han har säkert ingen hemma. Men varför måste han provocera oss HELA tiden? Jag blir galen... Tur att jag inte är den enda som tröttnat... Nåja. Det kanske blir jägare av mig en dag också...


Här ser ni innehållet i paketet från baka.se. Gissa om jag vart superglad när jag öppnade det? Från vänster har vi romarom, dekorationshjärtan, gult och blått flaggströssel, citrus strössel, bakpulver, gelatinpulver och bikarbonat. Främst har vi två sorters dekorationsglasyr en i chocklad och en med glitter. Till det hela hörde även tygpåsen som ligger under allt. SUPERSKOJ! Förstå hur mycket kul jag kan baka med det här. :) Tusen tack baka.se!

Vill du också ha chansen att få denna goodiebag? Det du behöver göra är att lägga upp fem recept inkl foto på baka.se innan den 27 juni. För att få chansen att lägga in recept behöver du en inbjudan. Lämna en kommentar till detta inlägg så bjuder jag in dig till sveriges nya baksajt. Glöm inte ange din e-postadress. De fem första kommentarerna får en inbjudan. Så skynda på! :)

tisdag 1 juni 2010

Trädgårdsuppdatering och Annelies första utlottning

Igår samlade vi upp allt gräsklipp och la över trädgårdslandet. Det ger näring och håller fukten kvar. Det blev rätt snyggt också, tycker jag. Gurka växer, men det har varit lite för kallt om nätterna vilket har resulterat i lite vita blad. Men de tuffar nog till sig igen!


Här ser ni ena "lådan" med tomat och majsplantor. Synd att det inte är någon sådär riktigt supervärme... De går lite långsamt med växandet...


Rabarberna växer på bra. Jag ska resa till mamma och pappa i slutet av veckan och blir borta ungefär en vecka. När jag kommer hem blir det rabarbersaft. Äntligen! Ett av årets höjdpunkter. Helt klart! Ni får receptet när det är dags. :) Intill rabarberna ser ni ett av våra äppelträd som släpper blommorna. Tänk att det redan hunnit blomma över.


Den senaste tiden har vi engagerat oss lite i framsidan av tomten. Vi har grävt upp massa tråkiga buskar och  rensat bort massa ogräs. Istället ska vi ha en trappa till höger (där det är utgrävt och knöligt), då får vi en bra uppgång från parkeringen. På båda sidorna om blivande trapp har vi planterat rosor. Till vänster om rosorna fram till vattenslangen har vi Dhalior och till vänster om vattenslangen ska det blir gräs. :) Jag tar en ny bild när vi kommit lite längre och när växterna har börjat leva.


Nu till något helt annat! Nu är det dags för min första utlottning. Som ni vet är jag en Buzzador. Just nu medverkar jag i en kampanj där jag får testa två produkter ur Neutrogenas visibly clear sortiment. Jag testar en olje-fri ansiktstvätt som är formulerad för att ta bort smuts, olja och orenheter som kan täppa till porerna. Den innehåller salicylsyra som effektivt bekämpar oren hy och är mild nog för att användas varje dag. Jag testar även en olje-fri make up remover som är lätt, uppfriskande och tar bort alla spår av make up. Givetvis tar den bort vattenfast maskara utan att lämna rester eller en fet känsla.



Hos mig har två personer chans att vinna fem stycken prov-förpackningar vardera av Neutrogenas visibly clear oljefria ansiktstvätt och oljefri make up remover. Allt du behöver göra är att lämna en kommentar nedan med din e-postadress. Vill du ha större chans att vinna så lägger du in bilden nedan i din blogg med en länk till detta inlägg, glöm inte att lämna ytterligare en kommentar för ytterligare en vinstchans.


Tävlingen avslutas den 13 juni kl 20.00. Vinnarna presenteras sedan i bloggen och givetvis får de även ett mail. Eftersom jag behöver veta vad vinnarna tycker om produkten, för att lämna en komplett rapport till Buzzador, kommer jag kontakta dem via mail innan den 24 juni och be dem tycka till. Ett par meningar räcker som t ex bra doft men gör huden torr. :)

Idag har jag fått en avi. Jag har paket att hämta på posten från baka.se! Bild och information om paketinnehåll kommer. :)

Ett kärt återseende!

När jag ska fira födelsedagar men inte har någon aning om vad jag ska ge födelsedagsbarnet brukar jag alltid besöka Coolstuff. Man hittar alltid något där! Om man mot förmodan har svårt att hitta en gåva så är deras presentgenerator toppen.  Du kan även använda deras tags, t ex baktillbehör, husdjur eller varför inte inflyttningspresenter?  Det var ett tag sedan jag beställde något från dem. Sist beställde jag presenter till två vänner, bla shotsglas så kallade Ice shooters.

Det fina i kråksången är att jag, genom att göra detta inlägg, får precis sådana shotsglas. Dessutom får jag lysdiodsficklampa med solceller,  kylmugg, värmehjärta och en massagegubbe. Totalt värde 215 kr och dessutom skickar de  prylpaketet fraktfritt. Helt otroligt! Sambon kommer bli superglad, nu slipper hans händer arbeta. Nu har vi snart massagegubben!



Dessutom har jag chansen att vinna en internetradio. Jag som alltid lyssnar på internetradio via datorn men alltid råkar stänga fönstret med radio-spelaren i. Är man klåfingrig så är man. :)

Vill du också få detta fina prylpaket? Läs mer i deras blogg.

Under eftermiddagen ska jag försöka hinna med att lägga in lite trädgårdsbilder. Skolan där jag vikarierar ringde precis och frågade om jag kunde börja 40 min tidigare. Självklart! :) Så jag hinner inte nu! :) Men snaaaart!